Strategii de e-guvernare în instituții publice

Cursul se adresează persoanelor din poziții de conducere, responsabile pentru administrarea organizațiilor, persoanelor responsabile cu implementarea tehnologiilor noi și cu transformarea organizațională pentru a integra noile tehnologii.

ONRC a semnat împreună cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și cu Ministerul Fondurilor Europene contractul pe trei ani pentru digitalizarea a 17 evenimente de viață, conform cu Programul Operațional de Competitivitate 2014-2020. De asemenea, sistemul medical este în plină reorganizare pentru a se transforma digital și pentru a oferii servicii de e-sănătate contribuabililor.

În următorii cinci ani, administrația publică din România se va transforma fundamental, de la nivel central până la nivel local prin introducerea de tehnologii noi, precum cloud sau blockchain.

Cursul are în vedere pregătirea personalului responsabil pentru implementarea noilor tehnologii cu maximă eficiență, prezentând strategii pentru integrarea acestora în procesele existente dar și pentru crearea de noi rutine și procese, bazate pe noile tehnologii. Cursul urmărește impactul asupra angajaților și familiarizarea acestora cu noile procese și instrumente, facilitând tranziția către noile operațiuni.